Højgravid 15-årig svensk pige befriet fra Islamisk Stat

En højgravid 15-årig svensk pige er blevet befriet fra sit fangenskab hos Islamisk Stat. 

Den 15-årige forsvandt fra sit hjem i det vestlige Sverige i maj måned, og efterfølgende viste det sig, at hun var rejst til Syrien med sin 19-årige kæreste. 

Hun blev taget til fange i juli måned, da hendes kæreste sluttede sig til terrororganisationen, skriver Expressen.

Hun blev befriet nord for den IS-kontrollerede by Mosul og hun befinder sig nu et sikkert og hemmeligt sted i området. Hun er gravid i 8. måned, og hun har siddet i fangenskab i under svære forhold. 

Det er angiveligr en frivillig svensk soldat, der har været medvirkende til hendes løsladelse. 

- Hun er i sikkerhed hos mig i byen Rojava, og hun kommer i nær fremtid til at være sammen med sin familie igen, skriver soldaten Jesper Söder, der kæmper for kurdiske styrker mod Islamisk Stat, på sin Facebook-profil, ifølge Expressen. 

Det er angiveligt en gruppe lejesoldater, der står bag den 15-årige piges befrielse. Gruppen specialiserer sig i at komme uset ind på Islamisk Stats territorie, hvor de befrier gidsler. De krævede 300.000 kroner for at befrie hende - et beløb det lykkedes at samle ind. 

Jesper Söder, der var med til at få den 15-årige pige i sikkerhed, har også sendt en hilsen til hendes nu tidligere kæreste på Facebook. 

- Håber du ser dette. #fuckisis og fuck dig, skriver han.

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Jag kan nu avslöja något som ytterst få vet om. Men en av anledningarna till att jag åkte tillbaka till Rojava. Var ang...

Posted by Jesper Söder on 28. oktober 2015

 

 

Dagens Gossip