Højskoleelever fundet i god behold i jordskælvsramt Nepal

Der er formentlig en flok venner og pårørende til unge, danske højskoleelever, som befinder sig i det jordskælvsramte Nepal, der nu kan ånde lettet op.

Ni højskoleelever er fundet i god behold i Nepal, oplyser Mellemfolkeligt Samvirke i en pressemeddelelse. Dermed er der vished om, at alle organisationens 35 udsendte unge i landet er sluppet fra lørdagens voldsomme jordskælv i god behold.

- Den danske ambassade i Nepal har fået oplyst, at de ni højskoleelever er uskadte, og det er vi selvfølgelig rigtig lettede over.

- Vi er i tæt kontakt med de unges pårørende, som forståeligt har været bekymrede de seneste dage, siger Frans Mikael Jansen, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, i en pressemeddelelse.

Mellemfolkeligt Samvirke har siden lørdag forsøgt at få kontakt til de unge, som var taget på udflugt til adventureparken The Last Resort, der ligger omkring 150 kilometer nordøst for hovedstaden, Kathmandu.

Først mandag er det lykkedes at få bekræftet, at de er i god behold. Ifølge Mellemfolkeligt Samvirke har den danske ambassade i Kathmandu været i telefonisk kontakt med lederen af adventureparken, og han bekræfter, at de unge er i god behold.

Nu skal de unge højskoleelever tilbage til Kathmandu, men det er en udfordring, da de befinder sig i et bjergfyldt område med dårlige veje, og landets infrastruktur er mange steder ødelagt efter jordskælvet.

- Det er klart, at sikkerheden for dem vi sender ud, er ekstremt vigtig for os. Derfor sender vi nu en af vores erfarne eksperter til Nepal for at hjælpe de unge videre på deres rejse eller hjem, hvis de ønsker det.

- Når det er sagt, så har vi også et stort nødhjælpsarbejde i gang i Nepal, og det bedste, folk kan gøre, er at støtte den indsats, siger Frans Mikael Jansen.

Udenrigsministeriet vurderer, at der i alt befinder sig omkring 280 danskere i Nepal.

Mandag er dødstallet efter jordskælvet ifølge nyhedsbureauet Reuters steget til 3726, og antallet af kvæstede er opgjort til 6538.

Lørdagens jordskælv blev målt til 7,8 ifølge USA's Geologiske Overvågning (USGS).

/ritzau/

 

Dagens Gossip