Højskoleelever sidder fast på norsk gletsjer

15 elever fra en norsk højskoleklasse meldes onsdag morgen i god behold, efter at de natten til onsdag blev reddet ned fra gletsjeren Jostedalsbræen i det vestlige Norge, som de tirsdag var på vandretur på sammen med deres lærer.

Det oplyser norske politi til radio- og tv-stationen NRK.

Skoleklassen var på vej ned fra gletsjeren sidst på eftermiddagen, da de måtte opgive nedstigningen på grund af svært terræn og dårligt vejr, og klassens lærer kontaktede derfor selv myndighederne for at få hjælp.

Men en helikopter måtte i første omgang selv vende om på grund af kraftig tåge.

Først omkring midnatstid lykkedes det for en luftambulance at hente to af eleverne ned og samtidig aflevere forsyninger til gruppen, og siden er eleverne blevet hentet ned i mindre grupper.

Ingen i gruppen er kommet noget til, selv om de ikke havde pakket udstyr til overnatning. Men de var angiveligt klædt godt på til at klare en nat på gletsjeren, der er den største på det europæiske kontinent.

- Så vidt vi ved, har alle det godt, men de er nok lidt våde og kolde efter så mange timer på fjeldet, siger indsatsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Per Rimmen, til NRK.

Både Røde Kors, alpine redningsgrupper, civilforsvaret, en luftambulance og politiet deltog i redningsaktionen.

Gletsjeren er et populært turistmål og besøges årligt af over 300.000 personer fra hele verden. Den strækker sig over et stort plateau i godt 1600 meters højde.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip