Hønge: Godt for SF at Peter Andersen trækker sig

Folketingsmedlem Karsten Hønge (SF), er glad for, at det ikke lykkedes partifællen Peter Andersen fra Vejle at samle nok stillere til at sit formandskandidatur i SF.

- Det er godt for partiet, siger han til Ritzau.

- Et kampvalg mellem Peter og Pia (Olsen Dyhr, red.) ville alligevel have været sådan en slag proforma-valg, for det ville ikke være en reel kampafstemning, som der ville være mellem to ligeværdige kandidater. Det ville få en karakter af noget påtaget, tilføjer han.

Den 24-årige Peter Andersen formåede ikke at samle nok såkaldte stillere - SF-medlemmer, der bakker hans kandidatur op.

Siden han mandag meldte sig ind i kampen, har de ledende SF'ere ikke ligefrem stået i kø for at kommentere den nye modkandidat til tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr (SF).

De fleste af SF's folketingsmedlemmer har støttet Pia Olsen Dyhr og klart givet udtryk for, at et kampvalg om formandsposten ville skade det kriseramte parti yderligere.

Karsten Hønge, der har spillet en central rolle i dagene omkring SF's udgang af regeringen, er helt enig i den analyse.

- Normalt er vi meget begejstrede for kampvalg i SF. Vi diskuterer altid ivrigt med hinanden og har altid kampvalg til alt muligt. Og det er en af de ting, der gør SF til noget særligt, siger han og fortsætter:

- Men vi er til gengæld i en helt speciel situation lige nu. Vi er under meget hårdt pres, så jeg tror faktisk, at det for en gang skyld vil være godt for SF, at vi ikke skal igennem sådan et valg.

Fristen for opstilling af kandidater til posten som SF's nye formand udløber torsdag klokken 10, og efter Peter Andersens exit, er det kun Pia Olsen Dyhr, der har meldt sig som kandidat.

- Det er godt, for så får vi en stærk formand i morgen, konkluderer Karsten Hønge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip