Høring: Vestager får topkarakter af danske EU-politikere

Margrethe Vestager høster høje karakterer for sin kommissærhøring hos flere af de danske medlemmer af EU-Parlamentet.

Hun får ni i gennemsnit på en 10-skala af otte danske EU-parlamentarikere og generelt pæne ord med på vejen efter den tre timer lange session i det varme sæde foran parlamentets økonomiudvalg.

- Hun var velforberedt, klar i mælet og konkret. Ganske simpelt super god og en af de bedste præstationer, jeg har oplevet i denne uge, siger Christel Schaldemose (S).

Bendt Bendtsen (K) kalder Vestagers høring "den bedste", han har været vidne til indtil videre på Jean-Claude Junckers kommissionshold. 20 af 27 har været igennem.

- Jeg synes, at hun leverede en fremragende indsats, siger Bendtsen.

Der er nitaller fra Jeppe Kofod (S), Christel Schaldemose (S), Bendt Bendtsen (K), Margrete Auken (SF), Morten Helveg Petersen (R) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU)

To parlamentarikere Anders Vistisen (DF) og Ulla Tørnæs (V) giver henholdsvis otte og 10.

Rina Ronja Kari tilføjer dog, at nitallet er for den personlige præstation, mens hun vil give et tretal for politikken.

Margrete Auken (SF) beskriver den tidligere økonomi- og indenrigsministers præstation med følgende ord:

- Overskudsagtig, nærværende og hun svarede rent faktisk på spørgsmålene. Jeg tror, konkurrencekommissærposten er i gode hænder, siger Auken.

De mange positive meldinger på høringen ses også på Twitter fra parlamentarikere fra andre lande.

Vestagers svar på flere spørgsmål om det danske RUT-register, der er et centralt element i regeringens kamp mod social dumping, efterlod imidlertid noget at ønske hos flere danske parlamentarikere.

Christel Schaldemose næver som negativt, at Vestager meldte sig klar til at diskutere om danske regler i kampen mod social dumping "er gået for langt."

Kommissærkandidaten sagde blandt andet, at hun er klar med så store bøder til eksempelvis karteller, så ingen overhovedet vil overveje at indgå karteller.

Jeppe Kofod nævner som positivt, at Vestager "vil gå til kamp mod skatteunddragelse og unfair konkurrence som visse multinationale selskaber er mistænkt for."

/ritzau/

 

Dagens Gossip