Hørsholt forsøger at provokere toppen i Uefa

Hensigten med at foreslå et alternativ til Champions League var at provokere, fortæller FC Københavns direktør Anders Hørsholt efter den samlede 2-0-sejr over ukrainske FC Dnipro.

Hørsholt er ligeglad med, om idéen om en ny turnering med klubber fra mindre nationer er realistisk. Det vigtige var at udfordre det europæiske fodboldforbund, Uefa.

- Jeg ved ikke, om det er realistisk. Det var sådan set heller ikke det, som var tanken. Tanken var at udfordre og provokere ledelsen og toppen i Uefa i forhold til det format, der er i dag, siger Hørsholt.

- Det format, synes vi, er fantastisk. Vi elsker jo Champions League. Problemet er bare, at det er alle de store nationer, som sætter dagsordenen for, hvordan man skal kvalificere sig dertil, og hvordan pengene skal fordeles.

- Så i fremtiden bliver vores muligheder for at komme til at spille Champions League sværere og sværere, og den diskussion vil vi gerne have taget op. Og den kan man kun tage op, hvis man præsenterer nogen for et alternativ.

- Når du skal bryde et monopol, så er det svært, forklarer han.

FCK skal i den afgørende playoff-runde op imod storklubber som enten Arsenal, Napoli, Porto, Bayer Leverkusen eller Zenit St. Petersburg. Vejen til Champions League-gruppespillet er blevet uhyre svær for et dansk hold.

- Jeg kan da godt forstå alle de store lande. Jeg ville da gøre det samme og sikre, at alle de kommercielle indtægter faldt ned i de lommer, som leverer mest. Det argumenterer vi selv for den anden vej, når det kommer til København og Danmark.

- Der er bare en skævvridning i forhold til, at vi som en mindre nation skal stille os til rådighed, være solidarisk og ikke spille på alle de kampdatoer, hvor der spilles gruppespil i Champions League og Europa League.

- Hvis de mindre nationer ikke deltager i gruppespillet, så byder de ind til et fællesskab ved ikke at kunne bruge de datoer i respekt for, at andre spiller fodboldkampe. Og der må de små lande kompenseres, mener Hørsholt.

- I mit univers handler det om at finde en anden fordelingsnøgle for alle de indtægter, der er i Champions League og Europa League.

- Vi har kun et eneste sigte, og det er at sikre de bedst mulige forudsætninger for FC København både sportsligt og økonomisk, og det vil jeg altid arbejde for, siger Hørsholt.

Både FCK og AaB er med i lodtrækningen til den afgørende kvalifikationsrunde i Champions League fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip