Høyer om IOC-medlemskab: Stort for Danmark

Endnu er han ikke blevet valgt ind officielt. Men der resterer kun formaliteter, før Poul-Erik Høyer kan kalde sig medlem af den internationale olympiske komité (IOC).

Den tidligere OL-guldvinder i badminton, der også er præsident for det internationale badmintonforbund (BWF), er blevet indstillet til medlemskab af IOC's bestyrelse, Executive Board.

Nu resterer kun den formelle godkendelse fra de øvrige medlemmer fredag i Sotji, før Poul-Erik Høyer bliver valgt ind i den olympiske inderkreds.

- Det er stort. Det er vigtigt for badminton at blive repræsenteret i IOC, og samtidig synes jeg, det er fantastisk, at der er to danske medlemmer, siger Poul-Erik Høyer.

48-årige Høyer har i de seneste år gjort lynkarriere i international idrætspolitik.

I 2010 blev han valgt som præsident for Badminton Europe, og sidste år skiftede han posten som chef for europæisk badminton ud med præsidentjobbet i det internationale forbund.

Poul-Erik Høyer er opmærksom på, at hans medlemskab af komitéen giver mulighed for at opnå stor indflydelse på sin sports vegne.

- Jeg skal selvfølgelig se på, hvordan jeg kan støtte og understøtte IOC og de olympiske værdier. Det er den primære ting.

- Det andet er at se, hvordan jeg kan være gavnlig for badminton, uden at det ensidigt skal være at varetage den sports interesser. Men selvfølgelig vil jeg arbejde for, at badminton kan blive som en del af programmet ved sommer-OL, siger han.

En af Poul-Erik Høyers mærkesager op til valget i BWF sidste år var netop at sikre, at badminton bliver på det olympiske program.

Sporten var genstand for stor opmærksomhed under OL i London i 2012, fordi fire asiatiske damedoubler blev smidt ud af turneringen.

Det skete, fordi de forsøgte at tabe en kamp i gruppespillet med vilje for at opnå en mere fordelagtig lodtrækning videre frem ved OL.

Poul-Erik Høyer har også markeret sig i kampen mod matchfixing og doping.

/ritzau/

 

Dagens Gossip