Hold igen med sprutten: Forsikringen dækker ikke alle fyrværkeriskader

Hvert år når rådhusklokkerne slår 12 og champagnepropperne springer i takt med nytårsraketterne kommer mere end 200 danskere til skade på grund af fyrværkeriet. Og der er mere end en grund til at være ekstra påpasselig, hvis man kombinerer alkohol og nytårskrudt. Forsikringen dækker nemlig ikke de nytårsskader, man pådrager sig, når man er beruset.

- Hvert nytår ser vi eksempler på folk, der tror, at deres familieforsikring, ulykkesforsikring eller ansvarsforsikring dækker skader, uanset hvilke omstændigheder skaderne er opstået under. Men for at kunne få erstatning kræver det, at man har opført sig ansvarligt og ikke været påvirket af alkohol eller andre rusmidler, siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka.  

Forsikringen dækker heller ikke, hvis fyrværkeriet har været ulovligt eller hjemmelavet, eller hvis det er blevet håndteret på en uansvarlig måde.

- Hvis man vil være sikker på at få udbetalt en erstatning, hvis uheldet er ude nytårsaften, kræver det, at man tænker sig om og for ekesempel ikke går tilbage til en fuser, kaster med fyrværkeriet eller opbevarer det i sine lommer, forklarer Lise Agerley.

Desuden tror mange fejlagtigt, at de kan klare sig med en familieforsikring, men den dækker kun overfladiske skader, for eksempel på en jakke. Mere alvorlige skader kræver, at man har tegnet en ulykkesforsikring.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip