To hold klager til Vestager over ulige vilkår i Formel 1

29/09/2015 15:29

admin

Nyheder

Mest læste i dag

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har fået en klage på sit bord fra Formel 1-holdene Sauber og Force India.

De to hold mener, at der ikke er lige vilkår for alle teams i Formel 1, og derfor vil de have EU til at kigge på de konkurrenceforvridende forhold.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Klagen er relateret til paragraffen i EU-lovgivningen, som forbyder virksomheder med en dominerende markedsposition at agere til skade for konkurrenterne.

Ifølge Force India og Sauber lytter ledelsen i Formel 1-organisationen ikke til de mindre hold, ligesom fordelingen af præmiepenge også i alt for høj grad favoriserer feltets sværvægtere.

Klagen kommer, efter at flere af de små Formel 1-teams i de seneste sæsoner har haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Nogle har måttet forlade sporten, og senest har Lotus måttet lade sig opkøbe af Renault.

Hvis Margrethe Vestager finder det bevist, at Formel 1-organisationen har forbrudt sig mod EU-lovgivningen, kan ejerne se frem til en bøde, der kan være helt op til ti procent af organisationens årlige indtægter.

/ritzau/