Hold øje med jeres børn: Livreddere har for travlt til at holde øje med alle

Luftmadrassen og badedyret kan hurtigt forsvinde ude på det dybe hav, og de små badegæster kan pludselig være ude af syne.

Sidste uge har været travl for livredderne rundt på de danske strande og havnebade. For efter lang tid med skiftende vejr, brød solen endelig frem.

Det fortæller chefen for drift og sekretariat hos TrygFonden Kystlivredning, Anders Myrhøj.

- Det har været en stille sommer, så da solen endelig brød frem, fik vi travlt.

Inden turen går til stranden, kan det derfor være fornuftigt at holde sig til de fem baderåd, som TrygFonden har udarbejdet.

De handler blandt andet om at læse vinden og vandet og hele tiden holde sig tæt til badene børn.

- Det er vigtigt, at man lærer at svømme, og så skal man ikke at slippe ungerne af syne. Sørg for, at det er en fælles ting, når I tager på stranden. Vær sammen både på land og vand, siger han.

I uge 29 gennemførte TrygFondens kystlivreddere 11.446 indsatser. Fire af dem var såkaldte livreddende aktioner, 1010 af dem var førstehjælpsaktioner, mens 623 var forebyggende aktioner og 9809 oplysende indsatser.

På Hvidbjerg Strand i Vestjylland har livreddere eksempelvis måtte redde to tyske drenge, som var kommet for langt fra kysten i deres oppustelige gummibåd.

- Folk har svært ved at bedømme vejr og vind. Vi har mange, der driver til havs på oppustelige luftmadrasser og badedyr. Når det er fralandsvind, bør man ikke have disse ting med i vandet.

- Vi vejleder folk i, hvordan de får en god og tryg dag på stranden. Vi anbefaler, at man bader ved de livredderovervåget områder, siger Anders Myrhøj.

Trygfonden Kystlivredning har livreddertårne på 36 strande og havnebade i hele landet. I tidsrummet 11.00 til 19.00 og frem til 13. august holder livredderne opsyn.

I København er havnebadene ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen åbne helt indtil 30. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip