Holdånd hjælper U21-landsholdet ved EM

Uffe Bech afslører, at værelseskammeraten og fløjkollegaen Rasmus Falk bruger for meget tid på at tale i telefon. Mens Falk slår igen med en påstand om, at Bech altid har travlt med at sætte sit hår, hver gang der er et kamera i nærheden.

Angriberen Emil Berggreen kyler under højlydt fnisen en bold i hovedet på samme Uffe Bech, fordi denne sammen med offensivspilleren Yussuf Poulsen har svaret forkert på et spørgsmål i en quiz om Tjekkiet.

Og Bech sender med et grin en bold i hovedet på Berggreen, da det lykkes at svare rigtigt på et andet spørgsmål.

Jo, det danske U21-landshold i fodbold hygger sig noget så gevaldigt ved EM-slutrunden, hvor holdet foreløbig har tre point efter en 2-1-sejr onsdag over de tjekkiske værter.

Det har interesserede både konstateret ved træningerne før og under slutrunden, og ikke mindst på U21-landsholdets Facebook-side, hvorfra de ovenstående eksempler er hentet.

Det gode sammenhold var en fin ting at have ved hånden, da det danske hold efter en svag første halvleg sad i omklædningsrummet i pausen af kampen på Eden Stadium i Prag.

- Det betyder utroligt meget, at alle spillere ved, at de kan komme med input, uden at nogen bliver sure på dem. Alle prøver at hjælpe hinanden.

- Det var også en stor del af årsagen til, at vi kom så godt i gang fra begyndelsen af anden halvleg, siger 19-årige Andreas Christensen om kampen, hvor Danmark vendte 0-1 til 2-1 i de sidste 45 minutter.

Danmark møder lørdag aften Tyskland i den anden kamp i gruppe A ved EM-slutrunden.

Nogle spillere har været sammen i en del år på diverse ungdomslandshold. Herunder 20-årige Lasse Vigen Christensen, som med sine i alt 68 ungdomslandskampe har spillet flest af alle i EM-truppen.

Fulham-spilleren, der blev skiftet ind i første halvleg og gjorde en forskel mod Tjekkiet, mener også, at stemningen på U21-landsholdet er speciel.

- Det er noget af det bedste, jeg har prøvet. De fleste af os fra 1994-årgangen har spillet over 50 landskampe, og det er mange kampe at spille med mange af de samme holdkammerater, siger Lasse Vigen Christensen.

Han var sammen med Viktor Fischer, Pierre-Emile Højbjerg, Christian Nørgaard, Riza Durmisi, Yussuf Poulsen og Patrick Banggaard en del af holdet, der i 2011 nåede semifinalen ved U17-EM, og som senere samme år deltog ved VM for samme årgang.

- Når vi møder op, er alle i godt humør og har det godt med hinanden. Jeg er sikker på, at man vil gøre lidt mere for hinanden, når det strammer til inde på banen, siger Lasse Vigen Christensen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip