Holdbarhed på mælk: - Det handler om mælkens kvalitet

Mælk fylder meget hos danskerne, og mange ved, at deres mælk kan holde sig længere end den dato, der står på kartonens top. Hos Arla er forklaring simpel:

- Det handler om, hvad vi kan stå indenfor. Vi er pålagt, at sikre god mælk til forbrugerne, og det kan vi kun ved at sætte holdbarheden som vi gør, fortæller mejeridirektør hos Arla, Ole E. Hansen til Dagens.dk. Han fortsætter:

- Der er et stort led i distributionen, som vi ikke kender, og det er forbrugerne. Hvor lang tid der går, fra de tager mælken på køledisken, og til, at den trygt befinder sig i køleskabet. Derfor er vi konservative for forbrugernes skyld. Ingen vil drikke dårlig mælk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Han fortæller, at selv små temperaturændringer har meget at sige, når man taler om pasteuriseret mælk.

- I Sverige har man en transporttemperatur på mælk på 8 grader. I Danmark er den 5 grader. De tre grader tager cirka 5 dages holdbarhed væk fra forbrugeren i Sverige, siger Ole E. Hansen til Dagens.dk.

Han har en fingerregel om, at hvis temperaturen stiger én grad, så falder holdbarheden med én til to dage.

- Normalt kan en uåbnet mælk godt holde sig 14-16 dage, men så er vi også derude, hvor mælken er blevet behandlet korrekt og har stået godt i et højest 5 grader varmt køleskab.

Arla tester løbende deres produkter, og prøver at ramme det holdbarhedsmønster, som tilsvarer forbrugernes vaner bedst.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip