Holdskifte bringer dansk arbejdsmand i spil til Touren

Cykelrytteren Christopher Juul Jensen kan meget vel få sin Tour de France-debut til sommer.

Den 26-årige danske arbejdsmand har ved årsskiftet byttet Tinkoff-Saxo ud med australske Orica-Greenedge.

På sit nye hold får Christopher Juul Jensen chancen for at køre sig til en plads i den ni mand store Tour-trup. Det kræver alligevel hårdt arbejde i foråret, hvis det skal lykkes at køre med i Frankrig.

- Jeg er i spil til Touren, men det er der mange, der er, siger danskeren med de irske rødder.

- Der er stadig meget lang tid til Touren, men det er allerede nu, at man begynder forarbejdet.

- Den første del af sæsonen er meget afgørende i forhold til at bevise mit værd og til at lægge nok penge i banken til, at holdet tror på, at jeg har den rigtige form til og med Touren, siger han.

Efter fire år på Tinkoff-Saxo, der nu hedder Team Tinkoff, skal Christopher Juul Jensen på en måde til at starte forfra. Sidste års vinder af Post Danmark Rundt skal igen bevise sit værd.

- Det er nok der, at jeg har de fleste af mine nerver. På Tinkoff-Saxo kendte jeg min plads og rolle, og jeg havde bevist mit værd over for alle.

- Orica-Greenedge har skrevet med mig på baggrund af min seneste sæson, og den udvikling jeg har været igennem, så de er klar over, hvad jeg kan. Men jeg vil gerne bevise mit værd over for de ryttere, jeg gerne vil køre for, og alle de andre.

- Efter Paris-Roubaix eller Liege-Bastogne-Liege har jeg måske en idé om, hvordan jeg har klaret mig. Om det er gået godt eller dårligt. Om jeg kan sigte videre efter et forhåbentlig kommende Tour de France.

- Jeg skal også være forberedt på, at jeg risikerer at have min dårligste sæson. Ikke fordi jeg har gjort noget forkert, men ganske enkelt fordi, at det er en naturlig del af cykelsporten, fortæller Christopher Juul Jensen.

I december var han samlet fire dage med sit nye hold, og senere i denne uge tager han på træningslejr med Orica-Greenedge. Følelsen er god, selv om han må begynde med lidt fysiske skavanker.

- Jeg har så været uheldig, at jeg måtte opereres i håndleddet i november på grund af et styrt i foråret. Det viste sig at være et brækket håndled.

- Det er fem uger siden, at jeg fik sat en skrue i, så det går den rigtige vej. Men som cykelrytter er tålmodighed ens værste fjende, så dagen efter operationen ville jeg ud på cyklen, men det tager længere tid end håbet, siger han.

Årets Tour de France begynder den 2. juli og slutter den 24. juli i Paris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip