Holger K. Nielsen: Jeg glæder mig til opgaven

For godt et år siden trådte Holger K. Nielsen (SF) ind i regeringen som skatteminister. Nu venter nye opgaver som udenrigsminister, og det ser SF-veteranen frem til.

- Der er nogle ting, som jeg kommer til at sige farvel til, og det er jeg ked af. Men jeg glæder mig til min nye opgave som udenrigsminister, og jeg mener også, at jeg kan gøre det godt, siger han på vej ind til et møde hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Han understreger derudover, at han er ked af, at Villy Søvndal har måtte trække sig som udenrigsminister grundet sit helbred.

- Jeg er meget ked af, at Villy Søvndal har trukket sig fra dansk politik, siger han.

Med sin nye ministerpost kan Holger K. Nielsen skrive endnu et kapitel i sit bemærkelsesværdige comeback i dansk politik.

Da Holger K. Nielsen i 2005 overlod posten som SF-formand til Villy Søvndal, indtog han ellers en tilbagetrukket rolle i partiet.

Men under den nye SF-formand Annette Vilhelmsen er han trådt frem i forreste række som skatteminister, og nu overtager han så udenrigsministerposten fra netop Villy Søvndal, der er trådt tilbage af helbredsmæssige årsager.

63-årige Holger K. Nielsen, som faktisk er to år ældre end Søvndal, har da også haft både arbejdspresset og den store rejseaktivitet som udenrigsminister inde i sine overvejelser, inden han sagde ja til jobbet.

- Jeg har da overvejet det. Men jeg mener selv, at jeg er stærk både fysisk og psykisk, så jeg kan godt klare det, siger han.

Holger K. Nielsen tager allerede på mandag på sin første rejse som udenrigsminister, når han skal til EU-udenrigsministermøde i Bruxelles.

Den kommende udenrigsminister får torsdag eftermiddag overdraget ministeriet på Asiatisk Plads i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip