Holger K. Nielsen stopper i Folketinget ved næste valg

Den tidligere formand for SF, udenrigsminister med mere, Holger K. Nielsen, har besluttet, at denne valgperiode bliver hans sidste i Folketinget.

- Jeg har meddelt min opstillingskreds, at jeg ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Jeg har nu siddet i Folketinget i godt og vel 30 år og vil godt give plads for nye og yngre kræfter, skriver han på Facebook.

- Der ligger således ingen politiske uoverensstemmelser bag min beslutning. Jeg er 100 procent enig i Pia Olsen Dyhrs politiske linje og er helt overbevist om, at hun kan føre partiet til ny fremgang, fastslår han.

- Det har for mig været et privilegium at kunne bruge mit arbejdsliv på politik: at bidrage til demokratiets udvikling og forandre samfundet. Det vil jeg fortsat gøre, selv om jeg forlader Folketinget. Og så er der masser at tage fat på frem til næste folketingsvalg.

Den 65-årige Holger K. Nielsen var en af de fremtrædende støtter for tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen, under hvis formandskab han blandt andet nåede at være udenrigsminister i en periode.

Han er også kendt for sloganet "Holger og konen siger nej til unionen", der stammer fra afstemningen om Maastricht-traktaten i 1992.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip