Hollænder får 14 års fængsel for at smugle narko

31/07/2014 19:10

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En 41-årig mand fra Holland blev torsdag ved Retten i Sønderborg idømt 14 års fængsel for indsmugling af blandt andet 27 kilo amfetamin og cirka et kilo MAMA, også kaldet ecstasy.

Han fik også indrejseforbud i Danmark for bestandig, oplyser anklager Sune Løvtrup, Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Det er en meget stor mængde narkotika med en styrke, der på gadeplan svarer til 100 kilo og en værdi på i omegnen af 13 millioner kroner, siger Sune Løvtrup.

Anklageren havde i retten bedt om, at hollænderen blev idømt den maksimale straf i den slags sager på 16 års fængsel, men retten mente, at det var en formildende omstændighed, at mandens rolle alene var et fungere som kurer.

- Men jeg er bestemt ikke utilfreds med de 14 år. Det er rigtig godt, at Syd- og Sønderjyllands Politi opsnappede denne store mængde narkotika, så den ikke kommer i omsætning i vores samfund. Det kan vi alle være godt tilfredse med, siger Sune Løvtrup.

Den store mængde narkotika blev fundet under gulvet i en bil i et skjult rum bag en lem, der kunne åbnes med en fjernbetjening.

Bilen blev den 20. februar standset i en rutinekontrol på motorvejen ved Padborg. Betjentene fattede mistanke og ransagede bilen. Det var politiets særlige narkohunde, der snusede sig frem til narkotikaen.

Den 41-årige mand har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen i håb om at få mildnet straffen.

/ritzau/