Holland advarer mod farlig fugleinfluenza

De hollandske myndigheder har søndag identificeret en "meget smitsom" variant af fugleinfluenza på en kyllingefarm i den centrale del af landet.

Der er med øjeblikkelig virkning indført et midlertidigt forbud mod al transport til og fra kyllingefarme i hele Holland.

I en erklæring siger regeringen, at den fundne variant af sygdommen er fatal for kyllinger, og at den kan overføres til mennesker.

Myndighederne siger sent søndag, at 150.000 høns vil blive tilintetgjort, efter at der er konstateret fugleinfluenza på en kyllingefarm i Hekendorp.

- Denne meget smittefarlige variant af fugleinfluenza er meget farlig for fuglelivet, advarer myndighederne.

Tidligere har udbrud af fugleinfluenza i Europa og Asien inficeret mennesker og skabt frygt for en større epidemi.

Der er også indført et forbud mod al jagt i Holland.

Transportforbundet gælder i 30 dage for 16 kyllingefarme, der ligger inden for en 10 kilometers radius af den farm, hvor sygdommen er konstateret. De vil alle blive omfattet af særlige sikkerhedsforanstaltninger og underlagt løbende kontrol.

Over 10.000 kyllinger blev tilintetgjort i marts, efter at der blev konstateret fugleinfluenza i provinsen Gelderland i den østlige del af landet.

Tidligere på måneden sporede tyske dyrlæger den farlige H5N8 fugleinfluenza, som har ramt Asien, men som aldrig tidligere har været set i Europa.

I september rapporterede Rusland om de første tilfælde af H5N1, der er en anden farlig variant.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip