Holland beder Ukraine indstille kampe i Østukraine

Hollands premierminister, Mark Rutte, beder nu Ukraine om at indstille kampene med de prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

- Premierministeren ringede tirsdag morgen til præsident Porosjenko for at anmode de ukrainske styrker om at indstille kampene omkring MH17-nedstyrtningsområdet, siger en talsmand for Rutte.

Det sker, efter et hold af australske og hollandske eksperter for tredje dag i træk har opgivet at nå frem til det område, hvor et Malaysia Airlines-passagerfly forrige torsdag styrtede ned, efter det formentlig var blevet ramt af et missil.

- Holdet af hollandske og australske eksperter forlod ikke Donetsk for at tage ud til nedstyrtningsområdet. Der er i øjeblikket for mange kampe på og omkring vejen, der fører hen til området, lyder det i en udtalelse fra det hollandske justitsministerium.

Ukraines regering fortalte mandag, at hæren har indtaget en række byer i området, heriblandt byen Shakhtarsk, der ligger cirka 10 kilometer fra området, hvor lig, ligdele og vragrester stadig ligger spredt efter flystyrtet den 17. juli.

Ifølge de lokale myndigheder i området har mindst 19 civile mistet livet de seneste dage som følge af kampene. 14 personer, heriblandt fem børn, blev dræbt mandag aften i byen Gorlovka, som ligger i det kampramte område.

Derudover blev fem civile personer dræbt i byen Lugansk, da granater ramte et alderdomshjem.

Flere end 200 lig er allerede blevet fundet i området og sendt til Holland for at blive identificeret, men der var 298 personer om bord.

På grund af kampene i området sagde politichefen i Holland, Gerard Bouman, mandag, at der er en risiko for, at de efterladte aldrig kommer til at begrave deres kære. 193 af passagerne var hollandske statsborgere.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip