Holland blomstrer i Van Gaals nye system

Hollandsk fodbold har i årtier været kendetegnet af 4-3-3 med klassiske wings og poleret pasningsspil, men intet er helt, som det plejer ved VM i Brasilien.

For hollænderne har - i hvert fald midlertidigt - pakket de gamle planer væk og i stedet organiseret sig i et mere defensivt 5-3-2-system med wingbacks og med stærk fokus på kontrastød.

Det har medført kritik blandt hollandske eksperter, frem for alt Johan Cruyff, men foreløbig er systemskiftet gået over al forventning, og holdet går ind til søndagens 1/8-finale mod Mexico med sejre over Spanien, Australien og Chile i ryggen.

- Vi havnede i en hård gruppe, og mange sagde, at vi ikke havde en chance. Men vi troede på os selv og begyndte at spille et nyt system. Da begyndte selvtilliden i truppen at vokse, forklarer midtbanespilleren Wesley Sneijder i et interview med Fifa.

- Træneren styrer holdet og bestemmer, hvordan vi skal spille. For de fleste af os var det helt nyt, og vi fik opgaver, vi ikke var vant til. Det krævede træning.

- At vi har fået det til at lykkes er stærkt, spillerne og specielt træneren fortjener en stor kompliment, siger Sneijder.

Kampen mod mexicanerne bliver imødeset med ekstra spænding, fordi vinderen vil være klar favorit i kvartfinalen mod enten Costa Rica eller Grækenland.

- Tusindvis af mennesker har allerede fortalt mig, at vejen ligger åben, når vi har modstandere som Mexico og Costa Rica eller Grækenland. Som om vi allerede var i semifinalen.

- Men så let er det ikke. Mexico er et fantastisk hold, og det bliver en svær kamp, siger Arjen Robben ifølge nyhedsbureauet dpa.

Også Wesley Sneijder advarer om, at det gælder om at holde fokus på mexicanerne - ikke på, hvem der eventuelt bliver modstanderen i kvartfinalen.

- Mexico er et barsk hold at spille imod, så vi skal virkelig være koncentrerede om denne kamp, siger Wesley Sneijder.

1/8-finalen mellem Holland og Mexico spilles søndag klokken 18 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip