Holland henter anden VM-sejr trods australsk kanonmål

18/06/2014

Holland fortsætter kursen mod førstepladsen i gruppe B ved VM i fodbold.

Men det holdt hårdt, før hollænderne onsdag havde besejret Australien med 3-2 i en meget underholdende kamp i Porto Alegre.

Med sejren har Holland seks point for to kampe, mens Australien er uden point.

De ellers godt kæmpende australiere ryger ud af VM senere onsdag, hvis Chile får mindst et point i kampen mod Spaniens forsvarende verdensmestre.

Kampen mellem Holland og Australien var meget intens, og den indeholdt nogle mål, som var fantastiske på hver deres måde.

Holland lavede det første, da Arjen Robben efter 20 minutter sprintede af sted fra midterlinjen, før han til sidst udplacerede Maty Ryan i Australiens mål.

Et klassemål af en klassespiller.

Måske var Arjen Robbens tredje scoring ved årets VM bare så godt lavet, at hollænderne glemte alt om at forsvare, for et minuts tid senere havde Australien udlignet til 1-1.

Og hvilket mål. Tim Cahill modtog en høj aflevering i venstre side af straffesparkfeltet, hvorefter han med en kanon af en helflugter hamrede bolden i netmaskerne via underkanten af overliggeren.

Cahills andet mål ved årets VM i Brasilien lignede et af slutrundens hidtil bedste, måske det bedste, og det fik midlertidigt det hollandske forsvar til at sejle rundt.

I de efterfølgende minutter havde en umarkeret Mark Bresciano et skud over mål, og Matthew Spiranovic brændte en stor mulighed, da den hollandske offsidefælde kiksede.

Holland lignede et hold på vej tilbage, da Wesley Sneijder tidligt i anden halvleg tvang Maty Ryan til en flot redning, men i stedet kom Australien foran under kontroversielle omstændigheder.

Indskiftede Oliver Bozanovic hamrede bolden op på armen af Hollands Daryl Janmaat, og dommer Djamel Haimoudi fra Algeriet fløjtede for straffespark.

Det konverterede anfører Mile Jedinak sikkert til 2-1, og så var de hollandske favoritter for alvor på spanden.

Den australske glæde varede i under fem minutter, for efter knapt en times spil udlignede Robin van Persie, der således også nåede op på tre VM-scoringer.

10 minutter senere sørgede indskiftede Memphis Depay for det hollandske 3-2-sejrsmål, da han trykkede af udefra.

Australiernes målmand, Maty Ryan, så mildest talt ikke godt ud i situationen.

Chancerne fortsatte i begge ender, men der blev ikke scoret yderligere.

Holland må i den sidste gruppekamp mod Chile undvære Robin van Persie, der er i karantæne efter to advarsler.