Holland: MH17-ofre bliver måske aldrig fundet

Sørgende pårørende til de 298 personer, der forrige torsdag mistede livet i flyulykken i det østlige Ukraine, må indstille sig på, at de måske aldrig kommer til at begrave deres kære.

Det siger den hollandske politichef Gerard Bouman, efter at internationale eksperter og politi fra Australien og Holland af sikkerhedsmæssige årsager måtte opgive at komme frem til det område, hvor lig, ligdele og rester af flyet fra Malaysia Airlines ligger spredt.

- Jeg ville elske at garantere, at alle ofre og deres ejendele kommer hjem, men jeg tror ikke, at chancerne er særlig gode for, at vi får det hele, siger politichefen under en briefing i det hollandske parlament i Haag.

Han forklarer, at det ikke engang er klart, hvor mange lig, der fortsat ligger spredt over det store areal i Ukraines Donetsk-region.

- Hvad vi fandt i ligposerne i Ukraine var ubeskriveligt. Indholdet var forfærdeligt. Selv hærdede personer, der er vant til arbejdet, havde svært ved at tage det.

- Både store og små ligdele var blandet sammen i ligposerne, siger han.

Prorussiske separatister, der kæmper mod den ukrainske hær i det østlige Ukraine, sagde søndag, at et tog med personlige ejendel til katastrofens ofre var blevet overdraget til Holland.

Men en talsmand for landets justitsministerium, Lodewijk Hekking, siger mandag til det franske nyhedsbureau AFP, at en sådan overdragelse ikke har fundet sted.

Mandag lykkedes det den ukrainske hær at tage kontrollen med dele af ulykkesstedet.

Centralstyret i Kijev meddeler, at regeringens tropper har taget kontrollen med en række byer, herunder byen Sjakhtarsk.

FN anslår, at flere end 1100 mennesker har mistet livet, siden kamphandlingerne for alvor tog til i Ukraine. Tallet inkluderer ikke flyulykkens 298 ofre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip