Holland sætter 300 mand af til at vogte EU's ydergrænser

Holland vil oprette et hurtigt udrykningshold på 300 mand, der kan sendes ud som grænsevagter på internationale missioner, men især i EU.

I et brev til parlamentet skriver den hollandske regering, at det internationale udrykningshold bliver oprettet så hurtigt som muligt for at styrke kontrollen ved EU's ydre grænser, der er presset af flygtninge- og migrationskrisen.

EU-Kommissionen har tidligere foreslået en ny fælles europæisk grænse- og kystvagt, der i tilfælde af pres mod en ydre Schengen-grænse i nødstilfælde også kan indsættes imod et medlemslands egen vilje.

Det er dog ikke klart, om Hollands udrykningshold er tænkt som en del af den indsats.

Målet med forslaget fra EU-Kommissionen var at dæmme op for den historisk omfattende flygtninge- og migrationskrise, hvor omkring en million mennesker alene i år er ankommet til Europa.

I kommissionens forslag var der tale om en pulje på 1500 grænsevagter, som kan rykke ud til enhver ydre grænse inden for højst tre dage, hvis det brænder på.

EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, har i forbindelse med forslaget udtalt, at flygtninge- og migrationskrisen har vist svagheder i de nuværende regler, som der er behov for at rette op på.

Holland bidrager i forvejen til EU's grænseagentur, Frontex, der støtter samarbejdet mellem EU-landenes nationale grænsevagter ved de ydre grænser.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip