Holland tager VM-bronze i ny brasiliansk nedtur

Skrevet af admin

|

13/07/2014

Dagens topnyheder

Brasiliens VM-værter afsluttede lørdag VM med en ny nedtur, da brasilianerne tabte bronzekampen med 0-3 til Holland.

Håbet om en lille smule oprejsning oven på det historiske nederlag på 1-7 til Tyskland i semifinalen led et knæk stort set med det samme, da værterne fik en mareridtsagtig start.

Kampen var knap fløjtet i gang, før Robin van Persie tordnede Holland i front på et straffespark.

Efter godt et kvarter øgede Daley Blind til 2-0, og så begyndte det så småt at ligne noget, man havde set for få dage siden mod Tyskland. Helt så galt gik det dog ikke, selv om Georginio Wijnaldum øgede til 3-0 i overtiden.

Træner Luiz Felipe Scolaris spillere fik sat en prop i bagude, men brasilianerne kunne alligevel ikke afværge en enorm pibekoncert i pausen.

Midterforsvareren David Luiz er en af de spillere, der skal kigge indad efter VM. Efter rædselskampen mod Tyskland diskede Paris Saint-Germains nyerhvervelse op med flere klodsede aktioner mod hollænderne.

Luiz forsømte sin markering af Arjen Robben allerede i kampens andet minut, og så fulgte anfører Thiago Silva op med en lige så klodset nedrivning af Robben. Silva slap med en advarsel, selv om forseelsen var til direkte rødt.

Dommer Djamel Haimoudi fejlede dobbelt, da han dømte straffespark, selv om Thiago Silvas nødbremse skete uden for feltet.

David Luiz dummede sig igen ved Hollands 2-0-mål, hvor han headede et hollandsk indlæg lige ud til Daley Blind, der nemt kunne øge føringen. Blind blev senere i kampen båret fra banen med en skade.

Brasilianerne, der var uden den skadede stjerneangriber Neymar, mens udskældte Fred var sat på bænken, havde ikke de store modtræk.

De sidste 45 minutter lignede noget, der bare skulle overstås for begge mandskaber. I overtiden lykkedes det dog endnu en gang for hollænderne at rive Brasiliens defensiv i stykker, da Georginio Wijnaldum i fri position drejede Daryl Janmaats indlæg i mål til 3-0.

VM slutter søndag, når guldet skal uddeles til Tyskland eller Argentina i Rio de Janeiro.

/ritzau/