Hollande bekræfter flystyrt og udelukker ingen årsag

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Frankrigs præsident, François Hollande, bekræftede torsdag, at et fly fra EgyptAir, som forsvandt fra radarskærmene over Middelhavet, er styrtet ned.

- Vi må sikre os, at vi kommer til at vide alt om årsagen til, hvad der skete. Ingen hypotese er udelukket eller foretrukket, siger den franske præsident, som holdt en tv-transmitteret tale om det forsvundne egyptiske fly, som havde 15 franskmænd om bord.

- Uanset om det var en ulykke eller en anden hypotese, som alle tænker på - en terroristhypotese - så må vi på nuværende tidspunkt fokusere på vores solidaritet med familierne og bestræbelserne på at få afdækket årsagen til katastrofen, siger Hollande.

Statsanklagerens kontor i Paris meddeler samtidig, at der er indledt en efterforskning af sagen.

Hollande har været i kontakt med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, for at sikre et tæt samarbejde med de egyptiske myndigheder.

I Paris blev der indkaldt til et ministermøde om det forsvundne egyptiske fly tidligt på dagen. Den franske premierminister, Manuel Valls, understregede også umiddelbart efter flyets forsvinden, at ingen årsag på forhånd kunne udelukkes.

Et krisecenter er blevet oprettet i Charles de Gaulle, der er den største lufthavn i Paris.

Frankrig har sendt et fly til Middelhavet for at deltage i eftersøgningen efter flyet. I Grækenland oplyser forsvarsministeriet, at det har sat en fregat og militærfly ind i en eftersøgning af flyet.

/ritzau/AFP