Hollande fordømmer "kujonmord" på franskmand i Algeriet

Mordet på det franske gidsel i Algeriet er "grusomt og fejt", lyder det fra Frankrigs præsident, François Hollande, efter at Herve Gourdel blev henrettet i en gidsel-video onsdag.

Præsidenten bekræfter samtidig, at videoen er ægte.

Det er den militante gruppe Jund al-Khilifa, "Kalifatets Soldater", der står bag, og som er tilknyttet bevægelsen Islamisk Stat (IS).

"Denne aggression forstærker kun min beslutsomhed" om at konfrontere den jihadistiske trussel, siger Hollande mellem møder på FN's Generalforsamling i New York, hvor en lang række stats- og regeringschefer er samlet.

Den franske præsident siger videre, at han indkalder til et særligt sikkerhedsmøde i Élysée Paladset på torsdag for at drøfte den seneste udvikling. Han lover, at Frankrig ikke afviger fra kursen om at slå hårdt ned på militante jihadister.

- Gerningsmændene til denne afskyelige forbrydelse skal straffes, siger Hollande videre.

Da han indtog talestolen i generalforsamlingen, gentog han sin beslutsomhed og sagde, at jihadister er en trussel mod hele verden.

Den 55-årige Herve Gourdal blev kidnappet søndag, mens han var på vandretur i en nationalpark, der tidligere var populær blandt turister, men senere er blevet fristed for islamister.

Det er den anden video, Herve Gourdal optræder i. I den første opgav franskmanden sit navn, sin alder og fødselsdato og sagde, at han ankom til Algeriet den 20. september og blev bortført dagen efter.

Samtidig bad han præsident François Hollande om at indstille angrebene på Islamisk Stat i Irak.

Henrettelsen sker, efter at jihadisterne gav en 24-timers deadline til Paris om at leve op til kravene.

Sammen med USA var Frankrig det første land til at rette en militær aktion mod Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip