Hollande: Frankrig og Tyskland bør harmonisere selskabsskatten

Den franske præsident, François Hollande, siger, at Frankrig og Tyskland bør harmonisere selskabsskatten.

Hollande foreslår, at et fælles fransk-tysk selskab bør føre an i bestræbelserne på at overgå til vedvarende energi på baggrund af erfaringer med den europæiske flyproducent Airbus.

- Vi må skabe konvergens i skattepolitikken - og lad os begynde med selskabsskatten, siger den franske præsident, som tirsdag holdt en stor og med spænding imødeset pressekonference i Paris.

Her var der dog mest fokus på den franske præsidents privatliv efter medierapporter om, at han har en affære med en fransk skuespiller.

Men Hollande, der i en halv time talte om politik og økonomi, afviste at kommentere sit privatliv.

- Vi er meget tilfredse med Airbus. Det er idéen at skabe et stort fransk-tysk selskab i forbindelse med overgangen til vedvarende energi, pointerer han.

Præsidenten lovede de franske skatteborgere skattelettelser på 30 milliarder euro (224 milliarder kroner) i 2017. Dette vil medføre ophævelse af såkaldte familiebidrag, der i dag betales af virksomhederne.

- De offentlige udgifter vil blive skåret ned med 50 milliarder euro (374 milliarder kroner) i 2015-17.

- I 2015 og frem til 2017 vil vi skære 50 milliarder euro. Det er aldrig sket før, hed det i Hollandes tale på pressekonferencen.

Da han efterfølgende blev bedt om at kommentere rapporterne om, at han har et forhold til skuespilleren Julie Gayet var svaret kortfattet:

- Alle kommer ud for vanskelige perioder i deres privatliv. Det er sket i vores tilfælde. Der er smertelige øjeblikke, siger den franske præsident i en kortfattet kommentar.

- Men jeg har et princip. Private anliggender hører til privatlivets fred, og hver persons privatsfære bør respekteres.

Hollande bekræftede med udtalelsen, at der er problemer i hans forhold til kæresten Valerie Trierweiler, en glamourøs journalist, som han bor sammen med i Elyséepalæet.

Trierweiler er indlagt med nervesammenbrud.

I en udtalelser på pressemødet gjorde Hollande det klart, at han ikke opfatter sig selv som socialist, men som en moderne socialdemokrat, der ikke mindst er præget af socialdemokratierne i Norden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip