Hollande: Græsk forslag er troværdigt

Den franske præsident, François Hollande, er umiddelbart positiv i forhold til de reformer, som Grækenland fremlagde torsdag aften. Han betegner reformforslagene som seriøse og troværdige, men intet er afgjort endnu, lyder det.

- De kommende timer bliver vigtige, siger François Hollande.

- Grækerne har udvist en beslutsomhed om at blive i eurozonen, for programmet, som de har præsenteret, er seriøst og troværdigt, siger François Hollande.

Eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, betegner ifølge Reuters det græske reformforslag som en grundig tekst. En stor beslutning kan blive taget lørdag, når eurozonens finansministre mødes, lyder det fra Dijsselbloem.

Den hollandske finansminister holder klokken 13 dansk tid et telefonmøde med formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, formanden for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, og chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde.

Her vil de fire vurdere det græske forslag til reformer.

I et dokument til eurogruppen torsdag aften har Grækenland lovet reformer til gengæld for en treårig, finansiel hjælpepakke på i alt 53,5 milliarder euro. Pengene skal bruges på at betale af på grækernes gæld, så landet kan leve op til sine forpligtelser.

Flere iagttagere noterer, at de nye forslag fra grækerne minder meget om de krav, som kreditorerne tidligere har stillet. Det var netop de krav, det græske folk afviste ved en folkeafstemning 5. juli.

Planerne skal godkendes af Grækenlands parlament fredag, hvorefter det bliver til lov.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip