Hollande indkalder til møde om at bekæmpe Islamisk Stat

Præsident François Hollande oplyser, at Frankrig den 15. september vil være vært for en international sikkerhedskonference om Irak.

Hollande har tidligere bebudet et møde i Paris for at drøfte, hvordan lande vil forholde sig til at bekæmpe de militante islamister i Islamisk Stat.

- Med enighed fra den irakiske regering har præsidenten bekræftet, at en international konference om fred og sikkerhed i Irak vil finde sted i Paris den 15. september, oplyser den franske præsidents kontor

- Det vil bringe internationale og regionale partnere sammen, som deler dette mål, og som vil hjælpe med til at sikre det, hedder det videre.

Hans kontor lader samtidig forstå, at Hollande fredag vil besøge Irak. Her vil han give tilsagn om fransk støtte til at bekæmpe Islamisk Stat.

Islamisk Stat har fra Syrien erobret store dele af det nordlige og vestlige Irak inden for de seneste måneder og udråbt et kalifat.

Islamisterne har iværksat en jagt på kristne og andre religiøse og etniske minoriteter. Nogle kristne har fået valget mellem at konvertere til islam eller at dø.

Det har fået titusinder af kristne, yazidier og andre grupper i Nordirak til at flygte fra den frygtede milits.

Islamisk Stat har senest stået bag halshugningen af to amerikanske journalister i Syrien.

USA har fået tilsagn fra 10 lande, heriblandt Danmark, om at indgå i en koalition, der skal hjælpe med til at nedkæmpe jihadisterne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip