Hollande: Tsipras må komme med seriøse forslag

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, må fremlægge nogle "seriøse forslag" til, hvordan den græske gældskrise kan løses, efter græske vælgere søndag afviste EU's foreslåede reformer ved en folkeafstemning.

Det siger den franske præsident, François Hollande, efter et møde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i Paris.

- Tiden er ved at løbe ud, siger Hollande ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Den tyske kansler påpeger ligeledes, at det "haster" med at få konkrete forslag fra Grækenlands regering til at finde en løsning på den græske krise.

Både Hollande og Merkel understreger, at døren står åben for fortsatte drøftelser med Grækenland.

- Vi siger meget tydeligt, at døren til forhandlingerne fortsat er åben, og mødet med lederne i eurozonen i morgen skal forstås på den måde.

- Men samtidig siger vi, at betingelserne for at indlede forhandlinger om et konkret ESM-program (Den Europæiske Stabilitets Mekanisme, red.) ikke er til stede lige nu, siger Merkel.

Tsipras må fremlægge sine forslag ved tirsdagens hasteindkaldte topmøde i Bruxelles, siger hun.

Forud for det møde understreger Hollande, at selv om der i Europa er "plads til solidaritet, er der også en balance mellem ansvar og solidaritet, som vil være kursen for vores handlinger i de kommende dage".

Ligeledes mandag aften oplyser Den Europæiske Centralbank (ECB), at den opretholder krisefinansieringen af de græske banker på det nuværende niveau.

Det oplyser banken i en udtalelse, efter at ledelsen holdt telefonmøde mandag aften om resultatet af det græske nej ved folkeafstemningen søndag, skriver AFP.

Det var ventet, at ECB vil fastholde finansieringen af bankerne på samme niveau som i dag.

ECB har gennem længere tid holdt hånden under de græske banker ved at forsyne dem med ekstra bundter eurosedler, som skal sikre deres likviditet.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har kritiseret ECB for ikke at øge krisefinansieringen af bankerne.

Han har sagt, at det tvang den græske regering til at lukke landets banker og indføre kapitalkontrol.

/ritzau/

 

Dagens Gossip