Hollands retsmediciner: Vi flytter ligene senere mandag

Chefen for Hollands retsmedicinske hold i Østukraine siger, at man senere mandag vil sørge for at få flyttet det tog, hvori ligene fra torsdagens flyulykke bliver opbevaret.

- Toget skal af sted. Vi ved ikke hvornår, og vi kender ikke destinationen. Men vi har fået et løfte: At toget kører af sted i dag, siger han mandag formiddag til journalister ved togstationen i Tores.

Toget med ligene holder i Tores i det område, hvor passagerflyet torsdag styrtede ned. Ifølge Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, beskriver retsmedicinerne i første omgang ligenes tilstand som fin.

- De hollandske eksperter siger, at ligene er blevet opbevaret godt, siger OSCE-talsmanden Olesja Olesjko ifølge nyhedsbureauet dpa mandag eftermiddag.

192 af de 298 personer om bord på flyet fra Malaysia Airlines var hollændere.

- Jeg ønsker bare, at toget kommer et sted hen, hvor vi kan udføre vores arbejde. Det er i alles interesse, specielt familierne til ofrene, siger chefen for det retsmedicinske hold.

Den hollandske regerings pressetjeneste oplyser ifølge AFP, at pårørende til de hollandske ofre mandag får mulighed for at mødes med kong Willem-Alexander og dronning Maxima ved en mindehøjtidelighed i Utrecht. Den hollandske premierminister, Mark Rutte, vil også deltage.

Rutte siger mandag formiddag i en tale i det hollandske parlament, at hans regering foretrækker at få bragt ligene tilbage til Holland for at identificere dem.

Internationale nyhedsbureauer kunne mandag morgen berette, at 251 af de omkomne fra flyulykken ifølge et ukrainske regeringsudvalg er fundet. Mandag formiddag skriver flere medier, at det tal er steget til 272 lig.

Det russiske nyhedsbureau Itar-Tass citerer Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, for at sige, at 272 lig er blevet fundet - og at 251 af dem befinder sig på togstationen i Tores, hvor de ligger i nedkølede togvogne.

Det russiske nyhedsbureau Ria Novosti skrev ellers lørdag, at et tog med fem kølevogne havde transporteret de omkomne mod Donetsk, men hvorvidt der er tale om det samme tog, er uvist.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip