Hollandsk Bios-bestyrelsesmedlem raser over konkurstrusler

Det er under al kritik, at Region Syddanmark vil begære Bios, der står for ambulancedriften i regionen, konkurs.

Det mener et af selskabets hollandske bestyrelsesmedlemmer, der i en skriftlig udtalelse kritiserer Region Syddanmark for håndteringen af sagen.

- Jeg er utroligt skuffet over, at Region Syddanmark nu ønsker at gå tilbage på det samlede regionsråds beslutning om at indføre reel konkurrence på det sydfynske ambulancemarked, siger Stef Hesselink ifølge DR Syd.

Striden mellem de to parter stammer fra en fejlagtig udbetaling af 31,5 millioner kroner fra Region Syddanmark til Bios. Siden har parterne skændtes om, hvordan pengene skulle betales tilbage.

I en pressemeddelelse søndag eftermiddag skrev regionen, at den har bedt Bios om at erklære sig konkurs mandag. Ellers vil regionen selv begære ambulanceselskabet konkurs.

Ifølge det hollandske bestyrelsesmedlem har Bios brugt enorme ressourcer på at starte ambulancedriften op i Syddanmark blandt andet på grund af underskud af reddere.

- At Region Syddanmark nu tilsidesætter vores rettigheder under kontrakten og ønsker at trække tæppet væk under vores virksomhed på baggrund af menneskelige fejl og misforståelser på begge sider, er ganske enkelt uforsvarligt, lyder det fra Stef Hesselink.

Bios har selv foreslået en plan for tilbagebetalingen af de 31,5 millioner kroner. Ifølge en pressemeddelelse fra Region Syddanmark er den plan dog i strid med reglerne for ulovlig statsstøtte.

Alligevel er Stef Hesselink rystet over, at Region Syddanmark nu truer selskabet med konkurs.

- Jeg har aldrig oplevet en så urimelig og uansvarlig håndtering af så vigtigt et spørgsmål, siger han ifølge DR Syd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip