Hollandsk hold trækker rytter ud dagen før Giro-start

En test inden Giro d'Italia har vist, at den newzealandske Lotto-Jumbo-rytter George Bennett har et for lavt kortisol-niveau i kroppen.

Det er ikke en positiv dopingprøve, men for lavt kortisol-niveau kan indikere brug af doping eller sygdom, og derfor er det af helbredsmæssige årsager ikke tilrådeligt at stille til start.

Bennett kunne ifølge den internationale cykelunion (UCI) sagtens stille til start, men det hollandske hold er ligesom mange andre medlem af MPCC, som er holdenes egen forening med skærpede krav til rytterne for at skabe en mere troværdig cykelsport.

- Vi har i dag modtaget en mail fra UCI om, at der er blevet målt et lavt kortisol-niveau i en normal UCI pre-race-prøve torsdag, skriver Lotto-Jumbo i en pressemeddelelse fredag.

- Ifølge UCI kan Bennett godt starte i Giroen, men Lotto-Jumbo er medlem af MPCC, lyder det videre som forklaring på, at Bennett er blevet streget fra startlisten.

Holdet kan ikke nå at få en ny rytter med, og hollænderne må derfor stille til start med otte mand på holdtidskørslen lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip