Hollandsk legende vender tilbage efter helbreds-pause

Den danske fodboldspiller Simon Poulsen og hans holdkammerater i AZ Alkmaar får nu deres træner Marco van Basten tilbage, efter at han har holdt godt og vel to ugers pause som følge af helbredsproblemer.

Men det bliver i en ny rolle.

Den tidligere stjernespiller dropper ansvaret som cheftræner og bliver i stedet assistenttræner i klubben.

- Jeg har lagt mærke til i årenes løb, at jobbet som cheftræner i stigende grad giver mig fysisk og psykisk ubehag. Derfor har jeg besluttet at være ærlig over for mig selv og klubben, siger Marco van Basten.

- Vi har gjort alt for at holde på Marco, og vi finder det passende i hans nye rolle som assistent. Her kan han med sin erfaring give de unge talenter den opmærksomhed, de har brug for, siger AZ Alkmaars tekniske direktør, Earnest Stewart.

Marco van Bastens nye kontrakt som assistent gælder, lige som den oprindelige aftale, til sommeren 2016.

Det er kun lidt mere end to uger siden, Marco van Basten tog en pause på grund af helbredet. Han havde døjet med uregelmæssig hjerterytme i noget tid - ifølge gisninger var problemerne stressrelaterede som følge af han fars død tidligere på sommeren.

Hollandske medier skrev i sidste uge, at Marco van Basten ville forlade sit job kun nogle få uger inde i kontrakten.

Inden van Basten tog en pause, havde AZ Alkmaar vundet to kampe og tabt to i ligaen. Klubben er lige nu på 12.-pladsen i den bedste hollandske fodboldrække med to sejre og tre nederlag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip