Hollandsk monstertandlæge skal for retten

Efter tusindvis af brækkede kæber, udtrukne sunde tænder og fejloperationer, der kvæstede snesevis af patienter, bliver en hollandsk "skræk-tandlæge" omsider stillet for retten.

Efter at have været på flugt for myndighederne i årevis udleveres tandlægen Mark van Nierop fra Canada til retsforfølgelse i Holland, hvor medierne har døbt ham "skræk-tandlægen."

Da van Nierop flyttede til den lille franske by Château-Chinon blev det hilst velkomment af alle, da der ikke havde været en tandlæge i den afsides liggende by i over to år.

Men glæden blev kortvarig, da det strømmede ind med alvorlige anklager mod den nye tandlæge, skriver avisen L'Obs.

Mønstret var altid det samme: Når patienterne havde sat sig i stolen fik de en kraftig bedøvelse, og når de vågnede, var der sket meget mere, end de havde ventet eller bedt om.

Den 20-årige Mélodie, som skulle have lavet et hul, fik trukket 17 tænder ud og skulle betale for dem alle, skriver L'Obs.

I maj sidste år blev der indledt en efterforskning mod van Nierop, men han flygtede hurtigt til Canada. Nu er han imidlertid blevet udvist til sit hjemland - og det inden han havde nået at fået åbnet en ny klinik.

Van Nierop har også et gedigent synderegister i Holland. Han har efter sin anholdelse tilmed tilstået at have dræbt sin kone.

En domstol i Haag har besluttet, at tandlægen, som har behandlet næsten 3000 patienter gennem fire år, skal udleveres til Frankrig.

ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip