Hollandsk monstertandlæge skal for retten

Efter tusindvis af brækkede kæber, udtrukne sunde tænder og fejloperationer, der kvæstede snesevis af patienter, bliver en hollandsk "skræk-tandlæge" omsider stillet for retten.

Efter at have været på flugt for myndighederne i årevis udleveres tandlægen Mark van Nierop fra Canada til retsforfølgelse i Holland, hvor medierne har døbt ham "skræk-tandlægen."

Da van Nierop flyttede til den lille franske by Château-Chinon blev det hilst velkomment af alle, da der ikke havde været en tandlæge i den afsides liggende by i over to år.

Men glæden blev kortvarig, da det strømmede ind med alvorlige anklager mod den nye tandlæge, skriver avisen L'Obs.

Mønstret var altid det samme: Når patienterne havde sat sig i stolen fik de en kraftig bedøvelse, og når de vågnede, var der sket meget mere, end de havde ventet eller bedt om.

Den 20-årige Mélodie, som skulle have lavet et hul, fik trukket 17 tænder ud og skulle betale for dem alle, skriver L'Obs.

I maj sidste år blev der indledt en efterforskning mod van Nierop, men han flygtede hurtigt til Canada. Nu er han imidlertid blevet udvist til sit hjemland - og det inden han havde nået at fået åbnet en ny klinik.

Van Nierop har også et gedigent synderegister i Holland. Han har efter sin anholdelse tilmed tilstået at have dræbt sin kone.

En domstol i Haag har besluttet, at tandlægen, som har behandlet næsten 3000 patienter gennem fire år, skal udleveres til Frankrig.

ritzau/AFP

 

Dagens Gossip