Hollandsk rapport: Fly MH17 blev skudt ned over Ukraine

Flyet MH17 fra Malaysia Airlines, der eksploderede i luften over det østlige Ukraine, blev gennemhullet af mange objekter i høj hastighed, fastslår hollandsk havarikommission, som dog ikke anvender ordet "missil".

- Flyet blev sprængt i stykker under flyvningen, hedder det i rapporten, der gør det klart, at flyet blev ødelagt af "talrige objekter, som i høj hastighed trængte ind i flyet udefra."

Samtlige 298 personer om bord på MH17 blev dræbt, da flyet den 17. juli blev ramt af "de mange objekter" i godt 10 kilometers højde og styrtede ned i det østlige Ukraine på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

Det er efterforskere fra Holland, som står bag den foreløbige rapport om katastrofen. 193 hollændere mistede livet, da MH17 styrtede til jorden.

Flere vestlige lande beskylder russisk-støttede oprørere for at have skudt Boeing 777-flyet ned med et russisk fabrikeret jord-til-luft missil, mens Rusland har givet ukrainske styrker skylden.

Men der bliver ikke kastet nyt lys over skyldsspørgsmålet i den foreløbige rapport fra de hollandske havarieksperter.

- Vi undersøger årsagen til ulykken og ikke hvem, der er ansvarlig, siger Sara Vernooij, talskvinde for havarikommissionen, der har ansvaret for undersøgelsen.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip