Hollywood-datter raser over sin fars død

Filmverdenen, fans og ikke mindst familien blev lammet af sorg og chok, da den 40-årige skuespiller Paul Walker døde i en trafikulykke for to år siden.

Ulykken skete tilbage i november 2013, da føreren af bilen med Paul Walker i som medpassager mistede herredømmet og kørte galt. Efterfølgende brød bilen i brand, og både Walker og bilens chauffør blev dræbt i trafiktragedien.

Politiet kunne ikke med det samme afgøre, om det var den høje fart eller en mekanisk fejl i bilen, der var skyld i ulykken, men senere vurderede de, at ulykken skyldtes hastigheden, skriver People.

Walkers 17-årige datter, Meadow, mener dog, at Porsche stadig bærer ansvaret for dødsulykken på grund af blandt andet en hævdet defekt sikkerhedssele, og derfor sagsøgte hun i september bilgiganten, der nu afviser hendes påstand om Walkers "uberettigede død".

- Det er ufatteligt, at Porsche nægter sit ansvar ved at skyde skylden over på ofret. I modsætning til Porsches påstande, er kendsgerningerne klare: Paul var passager i en bil, der ikke var designet til at beskytte de ombordværende, siger pigens advokat, Jeff Milam, i en pressemeddelelse, som blandt andre magasinet People bringer.

- Hvis Porsche havde designet bilen til også at omfatte ordentlige sikkerhedsfunktioner, ville Paul have overlevet, filmet "Fast and Furious 8" og Meadow ville stadig have haft den far, hun forguder, lyder det videre.

People har fået fat i retsdokumenterne, hvor bilgiganten redegør for deres ansvar i tragedien.

- Hr. Walker har bevidst og frivilligt kendt alle risici ved at køre i bilen. Alle farer er åbne, indlysende og kendt af ham, er reaktionen nu fra Porsche, der samtidig hævder, at bilen var både "forkert vedligeholdt" og "misbrugt".

- Paul var vidende om bilen og en rutineret bruger af den, og derfor kendte han til alle risici ved at sætte sig ind i den, lyder det videre fra Porsche, der kondolerer, men ikke mener, at Meadow Walker skal have nogen erstatning.

Sagen er stadig ved at blive afgjort i retten.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip