Hollywood er på vej med endnu en Lego-film

Det amerikanske filmselskab Warner Brothers har fået hjælp fra de danske Lego-klodser til at skabe den succes med animationsfilm, som virksomheden har savnet over de seneste år.

Derfor er det også sikkert og vist, at der snart er endnu en Lego-film på vej til det store lærred.

I weekenden solgte det klodsede eventyr langt flere billetter i de amerikanske og canadiske biografer end konkurrenterne.

I alt indbragte billetsalget 69,1 millioner dollar - hvad der svarer til lige knap 380 millioner danske kroner. Det er den bedste åbningsweekend for en film på det amerikanske marked i det nye år.

- Vi er en leder på markedet, og det er vigtig for os at være i animationsbranchen. Det er et signal om, at vi kan spille i den arena, og at vi vil være i den i fremtiden, siger distributionschef i Warner Bros. Dan Fellman.

Warner Bros., der står bag klassiske tegnefilmssucceser som "Looney Tunes" og "Animaniacs", har over de seneste år stået i skyggen af blandt andet Disney, DreamWorks Animation og Fox's Blue Sky Studios på animationsområdet.

Selskabet vandt for otte år siden en Oscar for bedste animation med "Happy Feet", men den film og andre animationsfilm var engangshit. Med de verdenskendte danske klodser er der mulighed for mange film, lyder det.

- De er først lige gået i gang, siger producer for Lego-filmen Roy Lee til underholdningsmediet TheWrap.

- På et eller andet tidspunkt vil de forsøge at konkurrere med andre studier. Hvis du ser på Disney, Universal eller Fox, så har de alle mindst en eller to film om året, fortsætter han.

Warner Bros.-toppen har ikke udtalt sig om deres planer endnu, men visionen er klar, siger producenten.

- De vil have en Lego-film mindst hvert andet år. Der er så mange forskellige personer og så mange forskellige historier, siger han.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip