Hollywood-stjerne filmer i København

Han blev skamrost for sin præstation som skleroseramt fysiker i filmen "The Theory of Everything", og rollen sikrede ham også en Oscar.

Nu er 33-årige Eddie Redmayne i øjeblikket i København, hvor han med svenske Alicia Vikander, der er kendt for sin rolle som Caroline Mathilde i "En kongelig affære" indspiller scener til filmen "The Danish Girl". 

Filmen er inspireret af det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener, hvis ægteskab bliver udfordret, da Einar som den første i verden gennemgår en kønsskifteoperation og bliver til Lili Elbe. 

Og rollen som Einar Wegener har længe været tiltænkt Eddie Redmayne, siger filmens instruktør, Tom Hooper, på et pressemøde søndag.

- Han var den første idé til rollen, da jeg læste manuskriptet tilbage i 2008. Han er fantastisk, siger han og tilføjer, at Hollywood-stjernen er en gammel ven. 

Flere af filmens scener er indspillet i London, men for at bevare autenticiteten var det også nødvendigt at filme scener i Einar og Gerda Wegeners hjemby, forklarer Tom Hooper. 

- Fra det øjeblik jeg læste manuskriptet var det en drøm for mig at filme i København, jeg er ret besat af autenticitet, siger han.

Derfor har produktionen afsat ti dage til optagelser rundt omkring i København, og i løbet af de ti dage skal skuespillerne indspille omkring 50 scener 20 forskellige steder i byen.

Rollen som Gerda Wegener spilles af 26-årige Alicia Vikander, og det er der en særlig grund til.

- Jeg følte, det var vigtigt i det mindste at have en skandinavisk skuespiller til at spille dansk, og hun strålede ved sin audition, siger Tom Hooper, der desuden roser den svenske skuespillerinde for sit talent.

Mens de to hovedroller besættes af udenlandske skuespillere, har den britiske instruktør dog fundet plads til danskere i filmen.

- Der er nogle danskere, som spiller nogle af de mindre roller, siger Tom Hooper.

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip