Holm kalder det alt eller intet: Cavendish skal vinde

admin

|

05/07/2014

Dagens topnyheder

Mark Cavendish blev brølet frem til startstregen i Leeds fredag formiddag af begejstrede briter, som dermed gjorde klart for enhver, at han på disse kanter er langt mere populær end Skys favorit, landsmanden Chris Froome.

Alle i Yorkshire forventer, at Cavendish vinder 1. etape af Tour de France og tager den gule førertrøje.

Det forventer Cavendish' sportsdirektør Brian Holm også.

- Det er ikke så kompliceret. Enten får presset ham til at vinde, eller også knækker det ham. Jeg tror det første. Det er sådan en dag, hvor vi enten styrter og smadrer det hele, eller også vinder vi, siger Brian Holm.

Etapen går over 190 kilometer fra Leeds til sprinterens mors hjemby, Harrogate, undervejs gennem nationalparken Yorkshire Dales, hvor der venter rytterne et par stejle men kortere stigninger.

- Vi har talt om denne etape, lige siden vi fik at vide, at vi skulle køre her i England. Vi har gjort, hvad vi kunne for at lægge pres på os selv. Hans mor bor på ruten, hans venner bor her, og vi har ingen plan b. Den skal bare vindes.

- Men det er en rigtig lorteetape at skulle vinde. Ser du på de sidste to kilometer med stigninger og rundkørsler. Det bliver ikke noget typisk leadout. Vi kører sprintertog med Michal Kwiatkowski og Tony Martin, men kører de for stærkt, slår de Mark Renshaw og Cavendish ihjel.

Det belgiske mandskab forventer ingen hjælp fra de øvrige hold på etapen. De må selv kontrollere begivenhederne og sikre, at udbrydere køres ind.

- Det er altid os, der skal styre det. Uden at lyde for hoven, så er vi verdens bedste cykelhold. Vi har vundet måske 40 løb i år. Vi kører altid for at vinde, siger Holm.

/ritzau/