Holm skruer bissen på for at tøjle store egoer

Det er noget af en stjerneparade, Etixx-Quick-Step har taget med til Tour de France.

Den egenrådige supersprinter Mark Cavendish er frontfigur på et mandskab, der også tæller verdens formentlig bedste enkeltstartsrytter Tony Martin og den forsvarende verdensmester Michal Kwiatkowski.

Sportsdirektør Brian Holm har nok at gøre med at holde orden i en lejr fyldt med selvbevidste topryttere.

- Det er nogle kolossale egoer, men den slags følger jo med resultaterne. Vi sad og diskuterede lidt under morgenmaden. Det er lidt ligesom med andre børn, at når man siger, at de skal lukke skuffen, så falder de til ro, siger Brian Holm med et skævt smil.

Han beskriver sin egen rolle som "faderagtig" og gør sig umage med at udstikke klare ordrer, der ikke er til at misforstå.

- De bliver forvirrede, hvis de ikke får at vide, hvad de skal. De kan slet ikke forstå det. Nogle gange må man skrue bissen lidt på. Det gør vi jo ikke for at genere dem, men for at gøre dem til bedre ryttere og skaffe bedre resultater.

- Hvis man bliver for vægelsindet, når lokummet brænder, så kan de ikke håndtere det. De vil hellere have en sportsdirektør, der engang imellem er et dumt svin. Bagefter kan de jo godt se, at jeg faktisk har gjort dem en tjeneste, siger Brian Holm.

Tony Martin er favorit til at vinde lørdagens enkeltstart og dermed tage den første gule førertrøje i årets Tour de France.

Og søndag skal rytterne ud på en helt flad etape, der godt kunne ligne en sag for Mark Cavendish, så der bliver god mulighed for at pleje egoerne i Quick-Step-lejren i de kommende dage.

/ritzau/

Dagens Gossip