Holm vil spolere massespurt: Vi splitter det i sidevind

Cykelrytterne i Tour de France er tilbage i fladt terræn efter et par hårde bjergetaper, men det betyder ikke, at man skal forvente en samlet flok og en massespurt på målstregen.

I hvert fald ikke hvis Omega Pharma-Quick Step får held med deres taktiske oplæg til søndagens 15. etape, hvor der er udsigt til sidevind.

- Vi har hele tiden set frem mod denne etape. Vi plejer at splitte den i sidevinden, men har vi en punktering eller et styrt på det forkerte tidspunkt, så bliver det os, der kommer til at sidde og jagte.

- I sidevinden har vi nok det bedste hold, siger sportsdirektør Brian Holm.

Det belgiske mandskab har sparet kræfter i bjergene for netop at være klar til at skabe ravage på etapen til Nimes.

- Hele holdet har set frem mod denne etape, og de satte sig tilbage i gruppetoen (lørdag) bortset fra to ryttere, Tony Martin og Michal Kwiatkowski, siger Brian Holm.

- Hvis vinden bliver ved, som den er nu, så bliver det sidevind, og så bliver feltet splittet. Det kan godt blive spændende. Hvis ellers vinden står rigtigt, kan det blive underholdende. Så bliver spredningen større, end den var på bjergetapen.

Quick Step gik ind til Tour de France med det store mål at vinde etaper med sprinteren Mark Cavendish.

Briten styrtede imidlertid på 1. etape, men holdet har siden vundet etaper med Matteo Trentin og Tony Martin.

- Vi prøver at vinde etaper, og så vil vi gerne holde Michal Kwiatkowski fremme i klassementet, men det har aldrig været vores fornemste opgave, siger Holm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip