Home afblæser boligkrise efter nyt hop i salgspriserne

Boligpriserne ser for alvor ud til at være på vej opad igen. Det viser tal fra ejendomsmæglerkæden Home, som både viser en markant stigning i kvadratmeterpriserne på solgte huse og ejerlejligheder.

Homes husprisindeks viser, at enfamiliehuse i første kvartal blev 3,1 procent dyrere, og dermed er de sammenlagt steget 7,3 procent i værdi det seneste år.

For ejerlejlighedernes vedkommende gælder, at de på landsplan er steget 3,9 procent. Her er den årlige stigning opgjort til 11,1 procent.

- Dagens tal for priser og handler understreger, at krisen på boligmarkedet i Danmark er fortid.

- I det meste af landet bliver der solgt flere boliger, og priserne er højere end for et år siden, og der er tale om en særdeles stærk fremgang i særligt de store byer.

- Den ultralave rente og tårnhøj optimisme hos de danske familier betyder, at der er solgt 25 procent flere huse og hele 36 procent flere ejerlejligheder end for et år siden, og i særdeleshed marts har overgået alle forventninger, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

Stigningen i priserne på ejerlejligheder er mest markant i Region Hovedstaden og skyldes til dels et stort salg af nybyggede lejligheder, der normalt sælges til en højere kvadratmeterpris end eksisterende boliger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip