Hongkong-demo tager festlig drejning efter tåregas-kaos

Titusindvis af prodemokratiske demonstranter indtog mandag aften endnu engang gaderne i millionbyen Hongkong.

Søndag aften udspillede der sig grimme sammenstød mellem demonstranterne og uropolitiet, og derfor havde mange borgere indstillet sig på endnu en aften og nat med tåregas og tæsk.

Politiet ser imidlertid ud til at have omlagt taktikken, og derfor har de voksende demonstrationer mandag aften taget en mere festlig drejning, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

De store folkemasser trodser myndighedernes opfordring om at gå hjem, og mange demonstranter har lovet at blive, indtil den kinesiske regering garanterer borgerne i Hongkong et frit valg uden begrænsninger.

Men på trods af vrede og utilfredshed har demonstrationerne altså udviklet sig festligt, samtidig med at demonstranterne nu har indtaget flere store hovedfærdselsårer rundt om i byen.

På trods af et begrænset antal betjente udtrykker flere demonstranter fortsat bekymring for nattens udvikling.

Af den grund har de iført sig skibriller og masker for at beskyttes sig selv mod faren for tåregas.

- Vi kan ikke slappe for meget af, siger den grafiske designer Felix Kan til AFP.

- Det her er jo stadig Kina - man ved aldrig, hvad der sker, siger han.

Protesterne i Hongkong begyndte for en uge siden og skyldes utilfredshed med, at styret i Beijing i august bestemte, at kandidater til valget i Hongkong i 2017 skal godkendes af en komité i den kinesiske hovedstad, Beijing.

Demonstranter, der organiserer protesterne, siger, at op mod 80.000 mennesker har været på gaderne, siden protesterne blussede op i fredags.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip