Hongkong politi affyrer tåregas mod folkemængde 87 gange

I forbindelse med de omfattende protester i Hongkong har politiet affyret 87 tåregasgranater mod demonstranterne i løbet af natten til mandag.

Det oplyser politiet under en pressekonference, oplyser blandt andre BBC.

Angiveligt er der stadig tusindvis af demonstranter på gaden i Hongkong, men politiet skal have trukket deres betjente ud af de berørte områder.

- Da borgere på gaderne er faldet til ro, er uropolitiet blevet trukket tilbage, skriver Hongkongs myndigheder i en erklæring.

Her opfordrer politiet samtidig demonstranterne til at søge væk fra områderne, men opfordringen har tilsyneladende ingen effekt, da adskillige mennesker stadig befinder sig i de berørte områder.

Mindst 41 personer er ifølge CNN kommet til skade under massedemonstrationerne, hvor politiet bruger tåregas og peberspray i sammenstød med de tusindvis af primært unge aktivister, som er utilfredse med, at de kinesiske myndigheder ikke tillader frie valg.

Protesterne i Hongkong begyndte for en uge siden og skyldes utilfredshed med, at styret i Beijing i august bestemte, at kandidater til valget i Hongkong i 2017 skal godkendes af en komité i den kinesiske hovedstad, Beijing.

Det britiske udenrigsministerium siger mandag, at man er bekymret for situationen i Hongkong, hvor urolighederne betegnes som de værste siden 1997, da Kina fik Hongkong tilbage fra Storbritannien.

- Det er Storbritanniens mangeårige position som medunderskriver af den kinesisk-britiske erklæring, at Hongkongs velstand og sikkerhed skal understøttes af grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder, der inkluderer retten til at demonstrere, hedder det i erklæringen.

Demonstranter, der organiserer protesterne, siger, at op mod 80.000 mennesker har været på gaderne, siden protesterne blussede op i fredags.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip