Hongkongs leder er villig til at forhandle

Hongkongs øverste leder siger, at han håber på, at samtaler med de demonstrerende studenter vil komme i gang allerede i næste uge.

- De seneste dage har vi over for studenterne givet udtryk for, at vi ønsker at starte en dialog for at få diskuteret stemmeret så hurtigt som muligt, siger Hongkongs øverste leder, Leung Chun-ying, til journalister torsdag.

Tidligere forsøg på dialog mellem demonstranterne og myndighederne i Hongkong har alle slået fejl.

Administrationschef Carrie Lam gik 2. oktober med til at møde studenterledere i byen, men disse trak sig efter nye sammenstød med politiet.

Men til trods for planerne om at føre forhandlinger fortsætter demonstrationerne, og politiet anvendte tidligt torsdag igen peberspray mod studenterne for at hindre dem i at blokere en travl gennemfartsvej.

En video, som viser politifolk gennembanke en demonstrant, Ken Tsang Kin-chiu, er blevet spredt vidt og bredt og har ført til ny opbakning bag protesterne.

En 38-årig og en 24-årig demonstrant blev anholdt af politiet i Hongkong torsdag morgen lokal tid, oplyser myndighederne. Den 38-årige mand er blevet anholdt for at smide en flaske mod en bil, mens den 24-årige er blevet anholdt for at forhindre politiet i at udføre sit arbejde.

Demonstrationerne i Hongkong har stået på i over to uger.

Anført af studenterorganisationer kræver aktivister mere demokratiske valg i den tidligere britiske kronkoloni.

Protesterne er udløst af et krav fra det kommunistiske styre i Kina om at forhåndsgodkende kandidater, der ønsker at stille op til valget i 2017 om at blive Hongkongs nye leder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip