Honningen var ikke slynget hos Mogens

Skrevet af Finn Jensen

28/11/2012

Mest læste i dag

”Og så noget af den nyslyngede honning nede fra Mogens.”

Sådan sagde Anne Hjernøe, da hun i sommer var i gang med at stege rejer i programserien 'På ø-eventyr med Anne & Anders’ på DR2, hvor hun og værten Anders Agger den 25. august besøgte Orø.

Sætningen faldt en Orø-borger for brystet, og efter at DR i første omgang afviste hans klage, gik han til Pressenævnet, som nu har set nærmere på sagen.

Slynget i væksthus
- Honningen var rigtig nok slynget hos biavleren Mogens Larsen, men slyngningen foregik i hans væksthus, og derfor burde det ikke have været indikeret, at slyngningen var ”hos Mogens”, siger klageren.

I udsendelsen viste DR korte sekvenser fra hans urtehave. Men det blev aldrig forklaret, hvem han var, og Anne Hjernøe uddybede heller ikke, hvordan han var relateret til udsendelsen.Manglende information forvirrer
- Den manglende information om person og urtehave har givet anledning til forvirring. Det er synd for interesserede seere, at de ikke får at vide, hvor stedet er, når de besøger Orø, siger klageren, der mener, at DR har tilsidesat god presseskik.Den redaktionelle frihed

Pressenævnet giver ham nu ikke ret, da sammenhængen hverken er krænkende eller irrelevant, finder man ikke, at DR med klippet fra urtehaven har tilsidesat god presseskik.

- DR har ikke overskredet rammerne for den redaktionelle frihed med udsagnet ”noget af den nyslyngede honning nede fra Mogens", hedder det i afgørelsen.

Foto: Dr.dk