Hooligans kastede med sten og fyrværkeri

At politiet var nødt til at reagere over for en gruppe fodboldtilhængere ved Brøndby Stadion i december, kan der næppe være nogen tvivl om, efter at der mandag i Københavns Byret er vist en video fra episoden.

I retten kræver 365 personer erstatning fra politiet, fordi de mener, at de blev behandlet nedværdigende, da ordensmagten i december skred til masseanholdelse efter en kamp mellem Brøndby og FC København.

Videoen, som er optaget af politiet, viser, hvordan der efter kampen opstod uroligheder uden for Brøndby Stadion. Flere og flere personer samledes på et sted, hvor der blev råbt og kastet med sten og fyrværkeri.

På videoen ses også, hvordan to ledende skikkelser fra FC Københavns fans forsøger at få folk til at gå fra stedet, men alligevel eskalerer situationen i stenkast mod politiet og et sammenstød mellem hooligans fra begge lejre.

Politiets problem i sagen er, at man valgte at frihedsberøve knap 500 personer i forbindelse med urolighederne. Politiet har erkendt, at masseanholdelserne var ulovlige, og der er blevet udbetalt 2500 kroner i erstatning til hver af de anholdte.

Men det er ikke nok, mener en stor del af de anholdte. For ud over den krænkelse, de måtte lide ved en frihedsberøvelse, mener de, at de blev behandlet nedværdigende, og at det var i strid med deres menneskerettigheder.

Advokat Christian Dahlager, som repræsenterer gruppen af anholdte, mener, at videoen viser, at de mange mennesker reelt var forhindret i at forlade stedet omkring stadion, hvor de blev anholdt.

På videoen ser man dog, at der er meget åbent omkring folk på stedet, som dog alligevel bliver stående.

Dahlager mener, at personerne ikke ville gå fra stedet, fordi der i området var ballademagere fra Brøndby-siden, og at de ikke ville være i sikkerhed.

Der forventes at falde dom i sagen sidst i september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip