Horns Rev sendes i udbud efter pengestrid

Havvindmølleparken Horns Rev III sendes nu i udbud. Det er partierne bag energiforliget fredag aften blevet enige om, oplyser Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

- Jeg er glad for, at partierne sammen har besluttet, at vi nu kan sende Horns Rev i udbud, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse.

- Opførelsen af parken vil skabe 7000 nye arbejdspladser og er samtidig et vigtigt skridt i kampen mod klimaforandringerne, lyder det fra ministeren.

Hele fredagen har det ellers været tvivlsomt, hvornår udvidelsen af havvindmølleparken i Nordsøen kunne sendes i udbud.

Problemet har været, at EU-Kommissionen har forbudt Danmark at bruge de såkaldte PSO-energiafgifter til finansieringen.

Regeringen ville sætte regningen på finansloven, men det blev afvist af Venstre og Dansk Folkeparti.

Tidligere fredag sagde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl således, at finansieringen skulle på plads, inden han ville gå med til at sende Horns Rev i udbud.

- Det springende punkt er, at der er skabt usikkerhed om, hvordan vi fremover finansierer omlægning til vedvarende energi, når EU har undergravet PSO-systemet, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Men nu er alle partier i energiforligskredsen enige om at finde en langsigtet løsning sammen med virkning fra januar 2017.

Derfor har forligskredsen nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe, der skal afrapportere til energiforligskredsen primo marts 2015 med konkrete forslag til løsningsmodeller.

Havvindmølleparken ud for Blåvandshuk bliver med sine 400 MW den største danske havmøllepark sammen med Anholt Havmøllepark.

Udbygningen af Horns Rev vil kunne producere strøm til 400.000 husstande og skal starte med at levere el i 2017 og stå helt færdig i starten af 2020.

/ritzau/

 

Dagens Gossip