Horsens åbner hus for ledige, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet

Skrevet af Elo Christoffersen

21/11/2012

Mest læste i dag

På fredag samles medarbejdere fra Horsens Kommunes jobcenter, a-kasserne og uddannelsesinstitutionerne i et hus – nemlig i initiativet ”Jobberedskabet”.

Det er en spændende måde at håndtere en ganske vanskelig opgave på, siger formanden for Horsens Erhvervsråd, Poul Ulsøe.

Formanden hentyder til åbningen af Jobberedskabet, som på fredag åbner i det tidligere HK-hus på Rådhustorvet i Horsens. Her etablerer Jobcentret, LO a-kasserne og de lokale uddannelsesinstitutioner sig i en fælles fysisk ramme, og her synliggøres alle jobs, der er relevante for de ledige, der snart risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Formand for LO Horsens, Hans A. Sørensen, som også er bestyrelsesmedlem i Horsens Erhvervsråd og samtidig en af initiativtagerne til Jobberedskabet fortæller:

- Det er afgørende, at der bliver skabt et optimalt match mellem de lediges kompetencer og de kompetencer, som arbejdsgiverne efterspørger. Derfor er det helt centralt, at uddannelsesinstitutionerne er en del af initiativet, f.eks. i forbindelse med tilrettelæggelse af kortere opkvalificeringsforløb, understreger Hans A. Sørensen.

Han mener, at Jobberedskabet vil give en synergi, som ikke tidligere er set.