Horsens-borgmester bakker op om støtte til landmænd

21/11/2012 18:36

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) bakker op om slagterikoncernen Danish Crowns indsats for at få bygget flere nye, danske slagtesvinestalde.

- Det ligger mig meget på sinde at understøtte landbruget og slagterierne, og jeg vil gerne herfra støtte initiativet. Jeg vil selv lægge mig i selen for at sikre en smidig sagsbehandling og vil opfordre landets borgmestre til at gøre det samme, siger borgmester Peter Sørensen.

Peter Sørensens opfordring kommer som en følge af Danish Crowns udmelding om, at den vil indføre en støtteordning for landmænd, der bygger nye slagtesvinestalde. Målet er at bremse den seneste tids voldsomme fald i antallet af slagtninger i Danmark.

I et brev til Danish Crown tilbyder Peter Sørensen derfor slagterikoncernen et samarbejde om en hurtig kommunal sagsbehandling, når der skal bygges nye svinestalde.

- Vi har i forvejen gode erfaringer med at tilrettelægge et sådant samarbejde med vores landbrugsrådgivning LRØ, understreger Peter Sørensen i brevet og tilføjer, at Horsens Kommune under alle omstændigheder vil love at bakke initiativet maksimalt op lokalt.